У Кропивницькому представили фотовиставку присвячену Маріупольському драмтеатру (фоторепортаж)

Перегляди: 547

Сьогодні, 21 листопада, у Музеї мистецтв презентували виставковий проєкт «Театр. Душа Маріуполя», який став продовженням роботи музею із висвітлення російсько-української війни.

«Ми відкриваємо черговий проєкт, присвячений місту Маріуполь - «Театр. Душа Маріуполя». Це вже третій проєкт, який ми презентуємо у співпраці з Центром підтримки переселенців «ЯМаріуполь». 128 світлин розповідають про всю хронологію Маріупольського драматичного театру: від моменту заснування й до російсько-української війни, яка триває і досі. Я впевнений, що чимало людей по-новому відкриють місто Маріуполь та його драмтеатр, оскільки для нашого міста тема театру теж дуже близька», - розповів завідувач відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Музею мистецтв Олег Юрченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив Олег Юрченко, на 128 світлинах зображується історія театру: момент заснування, його становлення, репертуар та актори, які мали змогу грати в ньому в різні часи. Також виставковий проєкт розповідає про трагедію, яка сталась 16 березня 2022 року - російський літак скинув авіаційну бомбу на Маріупольський драмтеатр, перед яким був великий напис «Діти». На момент бомбардування в будівлі театру переховувалися близько тисячі людей.

Виставкою проєкт триватиме не менше двох тижнів.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.