Бухгалтерку кропивницького вишу, яку підозрюють у привласненні 8,7 млн грн, залишили під вартою

Перегляди: 3260

Учора, 21 листопада, у Кропивницькому апеляційному суді розглянули скаргу щодо запобіжного заходу для бухгалтерки Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, яку обвинувачують у привласненні 8,7 мільйона гривень.

Брали участь у засіданні судді Віринея Кабанова, Ірина Олексієнко та Петро Ремез.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомляло CBN, головна бухгалтерка одного з університетів Кропивницького протягом 2018-2021 років незаконно нараховувала та виплачувала додаткові премії та інші доплати на загальну суму 8,7 млн грн.

До махінації вона залучила своїх підлеглих. Працівниці бухгалтерії щомісячно вносили неправдиві відомості до платіжних доручень про нарахування та виплату собі «додаткової» заробітної плати. В результаті на карткові рахунки фігуранток незаконно надійшло понад 8,7 млн грн.

Також бухгалтерка є фігуранткою у справі щодо привласнення 5,2 мільйона гривень, які були розтрачені у 2020-2021 роках. Як з’ясувало слідство, бухгалтерка із колегами нараховували працівникам університету зайві зарплати та премії, які потім залишали собі.

Адвокат підозрюваної Василь Яушев повідомив, що у першому кримінальному провадженні, щодо привласнення 5,2 мільйона гривень, підзахисна не переховувалась і постійно з'являлася до слідчого. Тому він просив пом’якшити запобіжний захід.

«У суді ми долучили усі характеризуючи дані, і довідки про доходи підозрюваної і прошу замінити запобіжний захід на домашній арешт», - прокоментував адвокат Василь Яушев.

Прокурор Юрій Стах виступив проти задоволення апеляційної скарги.

«Заперечую проти задоволення вказаної апеляційної скарги. Прошу відмовити їй у задоволенні. Оскільки вважаю, що голос слідчого судді у Ленінському районного судді, який застосовує запобіжний захід - тримання під вартою, враховуючи заставу, є законно обґрунтований та прийнятий з урахуванням всіх законів та обставин», - прокоментував прокурор Юрій Стах.

«Розглянувши у відкритому засіданні апеляційну скаргу Яушева в інтересах його підопічної на ухвалу слідчого суді Ленінського районного суду від 9 жовтня 2023 року щодо підозрюваної, якій застосували запобіжний захід у вигляді тримання під ватою з 9.10. 2023 з визначенням застави у сумі 402 тисячі гривень, керуючись статтями: 182, 183, 184, 376 КПК України. Колегія судів постановила апеляційну скаргу Яушева в інтересах підозрюваної залишити без задоволення на ухвалу слідчого судді Ленінського суду», - оголосила вирок суду Ірина Олексієнко.

У результаті судового засідання бухгалтерку залишили під вартою до 28 листопада з можливістю застави у 402 тисячі гривень.