У Кропивницькому на громадське обговорення винесли назви 46 вулиць та провулків

Перегляди: 1295

У Кропивницькому розпочались громадські обговорення щодо перейменування 46 вулиць та провулків.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначається, липні поточного року міська топонімічна комісія запропонувала кропивничанам для перейменування 172 вулиці. Від того часу, частина топонімів вже змінена рішенням міської ради.

Проте щодо 46 назв вулиць та провулків жителі Кропивницького висловили незгоду чи надавали власні пропозиції, які топонімічна розглянула на засіданні. З новим переліком назв вулиць, що підлягають перейменуванню, можна ознайомитися за посиланням.

«Ми створили містянам широкі можливості для обговорення, надання пропозицій або зауважень, тому закликаємо скористатися ними. Висловити власну думку можна у письмовій формі - надіслати на електронну пошту або заповнити спеціальну гугл-форму на сайті міської ради. Опрацьовані й узагальнені результати обговорення топонімічна комісія презентує громадськості», - зазначив голова топонімічної комісії та секретар міської ради Олег Колюка.

Власну думку можна висловити:

- завдяки Google-формі, яка знаходиться у розділі «Перейменування вулиць» на сайті Кропивницької міської ради;

- на платформі E-Dem;

- у письмовій формі, яку можна прислати за адресою 5022, місто Кропивницький, вул. Велика Перспективна 41 або на електронну пошту Кропивницької міської ради (kmvk@krmr.gov.ua).

Консультації триватимуть з 21 листопада по 22 грудня. Зазначається, що пропозиції мають містити обґрунтування з урахуванням критеріїв, визначених у додатках 1-2 «Концепції інтеграції українських маркерів у топонімічний простір Кропивницької міської територіальної громади».

Результати оприлюднять на сайті Кропивницької міської ради до 1 січня 2024 року.