На Кіровоградщині у наркозбувачів знайшли канабіс на 80 млн грн (фото)

Перегляди: 989

Правоохоронці викрили злочинне угрупування, у якого під час обшуків знайшли 370 кг канабісу на суму приблизно 80 млн грн.

Про це повідомляє Поліція Кіровоградської області у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, злочинне угруповання організував мешканець Дніпропетровщини, залучивши двох місцевих мешканців. Як зазначає Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram, незаконну діяльність ділки розгорнули в лісопосадці на території Долиньскої громади Кіровоградщини та власних домоволодіннях.

Підозрювані вирощували наркотики завдяки спеціальній системі посіву та поливу. Потім сушили, подрібнювали, а згодом збували наркотики на території Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

Правоохоронці провели обшуки, за результатами яких знайшли 370 кг наркотиків, гроші, вакуумні пакувальники, електронні ваги та мобільні термінали.

Як зазначається, за цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків складає близько 80 млн гривень.

Наразі трьох зловмисників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу та повідомили про підозру. Розслідування проводиться за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

[caption id="attachment_171675" align="alignnone" width="640"] Фото: Поліція Кіровоградської області[/caption]