Один кандидат та «нічия» у голосах комісії: у Театрі корифеїв перенесли конкурс на посаду режисера

Перегляди: 1250

В обласному музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького перенесли конкурс на посаду режисера театру: кандидат був один, голосів членів комісії порівну, голови комісії не було.

Про це повідомив режисер з Маріуполя Анатолій Левченко у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Голоси розділилися навпіл», кажуть мені. Цікаво, а що буде написано в протоколі? І як голова, що не брав участі в голосуванні, поставить там свій підпис?», - йдеться у дописі.

На запит журналістів CBN режисер розповів детальніше, як проходив конкурс.

«"У Театрі корифеїв оголосили конкурс". Це стандартна процедура, яка вже із 2016 року в Україні. Його оголосили, бо у театрі уже понад два роки немає режисера, ні головного, ні штатного. І конкурс оголосили, бо цього вимагає закон, якщо 30 днів посада вакантна, то оголошують конкурс», - розповів Левченко.

Як додав Анатолій Левченко, на конкурс може подати документи претендент, який має громадянство України, знає українську мову, та має відповідну спеціальність.

«У мене 90 вистав за плечима, є 10 рекомендацій від Спілки театралів України та відповідна освіта. І я подався на цей конкурс. Далі комісія сказала, що конкурсу не буде, бо немає кандидатів, але ж такої статті у положенні немає. І там же не тільки конкур на режисера, а й на акторів, артистів оркестру, та інше. Я не бачив наказу, як складалася комісія. У підсумку конкурсу комісія сказала, що щодо мене голоси розділилися навпіл і вони не знають, що робити. Але не було голови комісії, а його голос є вирішальним», - прокоментував Левченко.

Директор Театру корифеїв Сергій Корнієнко розповів, що конкурс перенесли.

«У зв’язку з результатами конкурсу ми переносимо його на два-три тижні. На конкурсі був один кандидат і розділилися голоси. Тому конкурс переносимо згідно з законодавством», - говорить Корнієнко.

Керівниця народного художнього колективу Шоу-театр молодіжного клубу «Імідж» Наталія Долгополова, яка була у комісії, пояснила, чому перенесли конкурс та як він проходив.

«Учора було планове засідання комісії в обласному нашому драматичному театрі. Була багата програма, і вона відбувалася згідно з планом. Усіх кандидатів викликали згідно з порядком, ми нічого не порушували. І Левченко подавався на дві посади: на головного режисера театру та режисера театру», - говорить Наталія Долгополова.

За її словами, комісія складалася із п’яти осіб. Головним був Микола Кравченко, завідувач філією Кіровоградського обласного краєзнавчого музею історичного-природного заповідника «Тобілевичі».

«Уже перед кінцем засідання комісії зателефонували до Миколи Кравченка, у нього була призначена зустріч, яка пов’язана з його офіційним місцем роботи. І він перепросив щодо того, що йому потрібно піти. І це було не перед самим Левченко. Нас залишилося четверо, коли прийшов Левченко. Ми його вислухали, поставили запитання, він відповів. Потім проголосували, і вийшло голосування два на два голоси. Було повторне голосування, і знову було два на два. Згідно з положенням, якщо було таке голосування, то конкурс переносять. Ми пояснили усе Левченку, і те, чому не було голови комісії. Сказали, що він може подаватися наступного разу», - прокоментувала Долгополова.

Також CBN звернулося за коментарем до Миколи Кравченка.

«Я не просто пішов. Мене попередили, що засідання комісії буде з 10:00 до 13:00 години. Тому на 14:00 годин я призначив зустрів, із людьми з якими планую зробити захід в музеї. І я вимушений був піти. Там уже майже всі питання були розглянуті, за виключенням двох кандидатур. Я думаю, що там без мене ці питання розглядалися, бо засідання проходило спокійно», - повідомив журналістам CBN Микола Кравченко.

За словами Наталії Довгополої, Анатолій Левченко матиме змогу подавати свою кандидатуру на конкурс у дату, коли його знову призначать.