У Кропивницькому нагородили польського та українських волонтерів

Перегляди: 1058

Польському волонтеру Збігнєву Адамські, а також волонтерам, які співпрацюють з ним - Володимиру Клюшніченку з Кропивницького та Тетяні Цівіній з Черкащини, вручили нагороди до Дня волонтера.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Збігнєву Адамскі вручили нагороду ГО «Країна» та Національної спілки журналістів України – «Хрест громадянських заслуг».

«На четвертий день повномасштабного вторгнення Збігнєв Адамскі доставив перший гуманітарний вантаж. 77-річний художник витратив власні заощадження та придбав мікроавтобус, аби возити речі для ЗСУ та цивільним мешканцям. У Кропивницькому чоловік втретє: цього разу він разом з Тетяною Цівіною привіз гуманітарну допомогу для обласного госпіталю МВС та спальні мішки для журналістів Кіровоградщини, які зараз боронять країну в лавах ЗСУ», - йдеться у повідомленні обласної ради.

Зазначається, що для військових Збігнєв Адамські привозить закуплені меценатами з Польщі, Франції, Великобританії засоби тактичної медицини, обладнання і матеріали для польових шпиталів, одяг, амуніцію, а також автомобілі та запчастини для різноманітної техніки.

Для переселенців і цивільного населення Адамські доставляє в Україну харчові продукти, одяг, постільні комплекти, побутову техніку, медичне обладнання тощо.

Зокрема, Збігнев Адамські був одним з перших волонтерів, хто привіз гуманітарну допомогу херсонцям, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Тетяна Цівіна - співзасновниця благодійного фонду «Янголи Миру. Чигирин» Черкаської області, який регулярно передає гуманітарну допомогу для військових.

Володимир Клюшніченко - волонтер, заступник голови Центральноукраїнської Платформи Розвитку.

Волонтери співпрацюють з фундацією АРІСЕ, заснованою Збігнєвом Адамські та Яцеком Качперські.