На 2024 рік закладам освіти Кіровоградщини передбачили 2,8 млрд грн субвенцій

Перегляди: 757

На 2024 рік закладам освіти Кіровоградської області передбачили 2,8 млрд грн субвенцій для місцевих бюджетів.

Про це повідомляє Кіровоградська ОВА у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив заступник начальника Кіровоградської ОВА Сергій Шеремет під час апаратної наради з громадами області, передбачена сума на 19,4% більша ніж у 2023 році.

«Розподіл освітньої субвенції здійснено Міністерством освіти і науки за удосконаленою формулою розподілу з урахуванням трансформації та формуванням оптимальної мережі закладів загальної середньої освіти, а також внутрішніх і зовнішніх міграційних процесів, які мають безпосередній вплив на учнів та вчителів.

Тому територіальним громадам, які не оптимізували або не завершили процес оптимізації закладів освіти, слід врахувати таку вимогу та ініціювати або прискорити ці процеси», - розповів Сергій Шеремет.

Окрім того, посадовець повідомив, що у державному бюджеті на 2024 рік передбачена, але поки що не розподілена, субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами. Вона становитиме 304,6 млн грн (видатки на оплату корекційно-розвиткових занять, які проводяться для дітей з особливими освітніми потребами).