Паризькі та львівські хірурги реконструювали обличчя юнака з Кропивницького (фото)

Перегляди: 1741

Паризькі та львівські хірурги повністю реконструювали лицевий скелет Павлу з Кропивницького.

Про це повідомляє Міжрегіональний центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Павлу майже 18 років. Хлопець народився з двобічним незрощенням губи та піднебіння, які у ранньому дитинстві виправили лікарі за кордоном. Через хірургічне втручання, верхня щелепа юнака не росла, була меншою від нижньої. Це призвело дефектів мовлення та прикусу.

Завдяки соцмережам Павло зміг зв'язатись з Міжрегіональним центром лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння. Він став єдиним, кого записали на реконструктивну операцію до лікаря із Парижа у рамках першої місії французьких черепно-лицевих і реконструктивних хірургів.

Аби позбутися дефектів мовлення, Павлу виконали реконструктивну операцію - бімаксилярну остеотомію (операція, яка дозволяє висунути верхню щелепу вперед, а нижню - назад та вкоротити піднебіння). Лікарі використали технологію 3D, аби змоделювати обличчя хлопця з нормальними пропорціями.

Як зазначається, це було чотири операції в одній:

- остеотомія верхньої щелепи (її подали вперед);

- остеотомія нижньої щелепи (її посунули назад);

- геніопластика - реконструкція підборіддя;

- кісткова пластика - закриття дефекту альвеолярного відростка у ділянці розщілини власною кісткою з підборіддя.

Міжрегіональний центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння надає комплексну допомогу дітям віком від народження до 18 років. Лікарі закликають батьків звертатись до кваліфікованих фахівців у випадку, якщо у родині народиться дитина з незрощенням губи та піднебіння, аби не нашкодити розвитку щелепи.

[caption id="attachment_172292" align="alignnone" width="640"] Фото: Міжрегіональний центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння[/caption]