Три кілометри - не гак: руйнування мосту порушило пішохідне сполучення між Ковалівкою та Новомиколаївкою

Перегляди: 1832

Через обвал мосту на залізничній станції у Кропивницькому для кропивничан стало проблемою добиратися як на роботу до підприємств, розташованих поруч, так і переміщатися між Ковалівкою та Новомиколаївкою в інших справах. Містянам потрібно прокладати маршрут вулицею Ельворті за кілька кілометрів, але дехто нехтує безпекою і прямує через колії.

Начальник служби безпеки «Гідросила» Володимир Урсулов говорить, що кропивничани вже давно скаржилися, що ходити мостом небезпечно.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Йдеш, і видно крізь східці землю, залізничну колію, як потяги проходять із гуркотом. В якийсь момент з'явилися такі дірки, що і нога людини могла туди пролізти, це було дуже небезпечно, лячно. Ми одразу звернули на це увагу, і наше начальство зверталося до керівництва заводів неодноразово для того, щоб якимось чином вплинути на ситуацію, навіть пропонували своїми силами зробити ремонт, щоб убезпечити наших працівників. Але була відповідь, що це режимний об’єкт, він до вашої сфери діяльності не входить», - розповів Володимир Урсулов.

Міст дійсно перебуває на балансі Помічнянської дистанції колії Одеської залізниці, як повідомляють у Кропивницькій міській раді.

Що саме сталося у той вечір, коли обвалилася частина моста, CBN розповів свідок подій, начальник виробництва заводу «Гідросила» Ігор Стрєльцов.

«Ходжу додому через цей міст зранку і ввечері. Я почув гуркіт. Йшов я не один, зі мною йшли ще двоє товаришів. Я дивлюсь, і говорю, що тут все ціле, а коли повернув голову, побачив, що там сходовий марш впав на перон вокзалу. Там нікого не було, на щастя, ніхто не постраждав. Люди, які перед нами пройшли, народилися в сорочці. Вони пройшли, і за ними міст впав. Я тут вже 20 років працюю - я ні разу не бачив, щоб цей міст капітально ремонтували», - сказав Стрєльцов.

Чоловік тепер серед тих, хто має проблему із маршрутом на роботу та з неї. Шлях через арку на вулиці Ельворті - декілька додаткових кілометрів. Тому містянам доводиться вирішувати: переходити через колії чи витрачати додатковий час на обхід. Переважно вибір роблять на користь коротшого шляху.

«Через колії ходити не можна, ми всі це розуміємо, але це єдине пішохідне сполучення між Ковалівкою та Миколаївкою. 500 людей щоденно на роботу ходять», - додав Ігор Стрєльцов.

Як повідомляло CBN, у міській раді інформують, що міст на залізничній станції планують відбудувати.