У Кропивницькому попрощались із загиблими воїнами (фото)

Перегляди: 4160

Сьогодні, 1 грудня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни попрощались із сержантом Владиславом Кононенком, солдатом Сергієм Голіковим та рядовим запасу Олександром Поповіченком.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада y Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Владислав Кононенко народився 18 квітня 1995 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №1, здобув освіту в Кіровоградському технікумі механізації сільського господарства, після чого працював кухарем.

У 2022 році чоловіка призвали до лав ЗСУ, пройшов підготовку в сержантській школі.

Молодший сержант загинув 27 листопада неподалік Кліщіївки Бахмутського району. У нього залишились мама, котра сама виховала його.

[caption id="attachment_172433" align="alignnone" width="640"] Владислав Кононенко[/caption]

Сергій Голіков народився 24 травня 1989 року у Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу №18, після якої здобув вищу освіту на юридичному факультеті Харківського національного університету внутрішніх справ. Працював дільничним офіцером, потім на станції швидкої медичної допомоги.

У 2019 році за контрактом вступив до ЗСУ. Був учасником АТО в Луганській та Донецькій областях. З початком повномасштабного вторгнення продовжив захищати рідну землю. Служив командиром машини штурмового відділення.

30 жовтня, під час виконання бойового завдання поблизу Андріївки Донецької області, Сергій отримав тяжке поранення. Чоловік переніс кілька складних операцій, проте його серце зупинилось.

Сергій помер 23 листопада. Він був сином, батьком, чоловіком та братом.

[caption id="attachment_172435" align="alignnone" width="640"] Сергій Голіков[/caption]

Олександр Поповіченко народився 23 лютого 1970 року в селі Дическулове Новоукраїнського району, навчався в Комишуватській загальноосвітній школі. Після проходження строкової служби у повітряно-десантних військах в Нагорному Карабасі працював на підприємствах міста та області.

З квітня 2014 року і до кінця 2015 року проходив службу на посаді водія, був учасником АТО та брав участь в захисті Донецького аеропорту. Був тяжко поранений, за що потім його звільнили з військової служби. За життя отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня та інші нагороди.

Олександр помер 28 листопада. Він був сином, батьком та братом.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

[caption id="attachment_172432" align="alignnone" width="640"] Олександр Поповіченко. Фото: Кропивницька міська рада[/caption]