Пішов з життя народний художник України, кропивничанин Михайло Надєждін

Перегляди: 749

У ніч на 5 грудня на 89-му році життя помер народний художник України, кропивничанин Михайло Надєждін.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Михайло народився 18 травня 1935 року. Більша частина його життя пройшла у Кропивницькому. За своє життя Михайло вів активну громадську і політичну діяльність. Був депутатом Кіровоградської обласної ради.

Окрім того, був одним із засновників Кіровоградської обласної організації Національної Спілки художників України, очолював її протягом багатьох років.

За своє життя митець здобув багато звань і нагород – став заслуженим діячем мистецтв України, народним художником України. Михайло – перший лауреат обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «Новітні спрямування».

Його картини зберігаються в Національному художньому музеї України, Дирекції виставок Міністерства культури України, Музеї мистецтв Кіровоградської обласної ради, Сумському, Полтавському, Черкаському, Дніпропетровському обласних художніх музеях, Кропивницькому художньо-меморіальному музеї ім. Олександра Осмьоркіна, краєзнавчому музеї міста Білопілля та приватних колекціях.

[caption id="attachment_172717" align="alignnone" width="640"] Михайло Надєждін[/caption]