У Світловодську дружині загиблого воїна вручили його орден (фото)

Перегляди: 2803

3 грудня у Світловодську дружині загиблого воїна Віталія Шаповала вручили його орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це повідомляє Світловодська міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідно до указу президента України від 24 серпня 2023 року №517 орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагородили Віталія Шаповала, який загинув на війні з росією.

Віталій народився 7 липня 2000 року у Павлівці. Закінчив місцеву загальноосвітню школу, згодом працював на заводі залізобетонних виробів. У 2019 році чоловіка призвали на строкову службу до ЗСУ.

У 2020 році був учасником АТО та ОСС. 18 липня 2022 року Віталія знову призвали до лав ЗСУ, де служив оператором-вогнеметником. Військовий загинув 11 травня 2023 року.

Орденом «За мужність» нагороджуються військовослужбовці, працівники правоохоронних органів та інші особи за мужність та героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.

[caption id="attachment_172690" align="alignnone" width="640"] Фото: Світловодська міська рада[/caption]