Суд тимчасово відсторонив від посади очільницю управління освіти Кропивницької міськради

Перегляди: 1278

Сьогодні, 6 грудня, Кропивницький апеляційний суд розглянув скаргу Кіровоградської обласної прокуратури щодо обраного запобіжного заходу очільниці Управління освіти Кропивницької міськради та тимчасово відсторонив її від займаної посади.

Про це повідомляє Кропивницька обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Кропивницький апеляційний суд дослідивши матеріали справи ухвалив законне та справедливе рішення, тим самим повністю підтримав принципову позицію прокурорів. Сьогодні, 6 грудня, Кропивницький апеляційний суд розглянув апеляційні скарги Кропивницької окружної прокуратури на заходи забезпечення у кримінальному провадженні та відсторонив від займаної посади очільницю міського управління освіти на час досудового розслідування. Також підозрюваній судом обрано запобіжний захід у виді застави у сумі 107 600 гривень", - йдеться у повідомленні.

Завтра суд розглядатиме апеляційну скаргу прокуратури щодо іншої фігурантки цієї справи - підлеглої працівниці Управління.

Як повідомляло CBN, 13 листопада прокурори звернулись до місцевого суду з клопотанням щодо відсторонення очільниці управління освіти Кропивницької міськради, яка підозрюється у зловживанні службовим становищем, від займаної посади.

За даними слідства, підозрювана разом з працівником бухгалтерії, за попередньою змовою, діяли в інтересах постачальника електроенергії. Таким чином підозрювані завдали шкоди на майже 600 тис. грн, що підтвердилось висновком відповідної експертизи.

Посадовцям повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем.