Правоохоронці оголосили підозру поплічнику керівника кропивницьких «благодійників»

Перегляди: 1255

Правоохоронці оголосили підозру киянину, який разом з керівником Кропивницького благодійного фонду переправляв військовозобов'язаних за кордон під виглядом водіїв гуманітарного вантажу.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомляло CBN, за даними слідства, схему організував директор благодійного фонду, що функціонує у Кропивницькому. До незаконної діяльності залучив жителя Києва, який є представником ще однієї благодійної організації.

«Благодійники» пропонували військовозобов’язаним виїхати за межі країни під виглядом водіїв, які перевозять гуманітарну допомогу та різноманітні вантажі для потреб армії. Для цього псевдоволонтерів реєстрували у системі «Шлях». Це давало чоловікам право безперешкодно виїхати з України під час воєнного стану. Вартість такої «послуги» становила від 3300 доларів США, суму ухилянти сплачували у кілька траншів.

Викрили учасників схеми під час передачі частини коштів.

Наразі правоохоронці зібрали докази причетності киянина до схеми перетину держкордону. Чоловіку повідомили про підозру за ч.3 ст.332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).