У Кіровоградській обласній лікарні розповіли подробиці виконаної пересадки серця

Перегляди: 1621

Сьогодні, 11 грудня, під час брифінгу в Кіровоградській ОВА представники Кіровоградської обласної лікарні розповіли подробиці операції з пересадки 58-річної жінки реципієнту з Києва.

«Ми не просто наважилися на цю процедуру. Насамперед це також мало ухвалити Міністерство охорони здоров'я: перевіряли, чи є у нас спеціалісти, обладнання, умови тощо. Нам дозволили це зробити. До нас приїхав Борис Тодуров з бригадою лікарів, приблизно 10 осіб. Ми повністю підготували операційну: освітлення, анестезійні апарати, ШВЛ - цим всім ми забезпечили. Те саме "штучне серце", звісно, вони привезли з собою. Тобто на 80% ми забезпечили цей процес», - розповіла генеральна директорка КНП "Кіровоградська обласна лікарня" Лариса Андрєєва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зі слів очільниці медзакладу, наразі чотирьох лікарів з обласного медзакладу вже навчають таким кардіохірургічним втручанням, аби й надалі проводити подібні операції.

Як раніше повідомили журналістам CBN, «штучне серце» - це апарат штучного кровообігу, необхідний під час кардіохірургічних операцій.

Нагадаємо, у Кропивницькому в обласній лікарні вперше пересадили серце 58-річної місцевої жительки реципієнту з Києва. Жінці констатували смерть мозку, і рідні дали згоду на трансплантацію 58-річному киянину. Також під час операції у жінки вилучили печінку, її пересадили іншому пацієнту фахівці інституту Шалімова.