У Кропивницькому підготували ще 27 кризових консультантів

Перегляди: 1058

За підтримки ЮНІСЕФ та фонду «Безпечне майбутнє» на Кіровоградщині отримали сертифікати 27 випускників 6-го набору на курс навчання кризових консультантів.

Про це CBN повідомив кризовий психолог, заступник директора «Центр-Ветеран» Андрій Фоменко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Стартував курс у листопаді минулого року. Тоді була апробована співпраця з ЮНІСЕФ і фондом "Безпечне майбутнє", дві організації зацікавилися цим курсом. Раніше я його давав поза рамками співпраці, від себе, і ось шість наборів повних відбулося. Сьомий завершується.

Кризових консультантів навчають взаємодіяти з родинами зниклих безвісти за особливих обставин, родинами військовополонених та загиблих захисників України, тому, як правильно допомогти травмованому, навіть не маючи освіти, куди йому порекомендувати звернутися», - розповів Андрій Фоменко.

Зі слів психолога, за шість наборів вже підготували 91-го кризового консультанта. Протягом шостого набору підготували 27 фахівців. Також Андрій Фоменко розповів, що курс триває три тижні, тобто 27 годин. Чисельність групи - близько 20 осіб, навчання безоплатне.

«Курс "Кризовий консультант" складається з трьох блоків: це блок самодопомоги, тому що людина, яка допомагає іншим, має піклуватися й про себе.

Другий блок починається з першої психологічної допомоги і включає роботу з травмою: розуміння суті травми, травматичного епізоду, посттравматичного стресового розладу, адаптаційних синдромів - все, аби людина мала уявлення, що це.

І третій блок - це робота з втратою і правильні дії щодо людей, які переживають втрату - дуже важлива, зокрема, правильна підтримка та коректні дії», - зазначив Андрій Фоменко.

Навички під час проходження курсу отримують не лише професійні психологи, а й волонтери, представники громадських організацій, правоохоронці, члени родин ветеранів та інші представники громади, для яких це актуально.

Як зазначається на Facebook-сторінці фонду «Безпечне майбутнє», навчання проходять у межах кроссекторального проєкту, що реалізує Благодійний фонд «Безпечне майбутнє» за підтримки UNICEF Ukraine на території Кіровоградської, Полтавської областей та у місті Кривий Ріг. Фінансову підтримку надає Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA), уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW та уряду Японії.

[caption id="attachment_173235" align="alignnone" width="640"] Фото: Facebook-сторінка Андрія Фоменко[/caption]