Чиновницю Олександрійської міськради підозрюють у махінаціях із землею на понад 60 млн грн

Перегляди: 1113

Державну реєстратоку Олександрійської міськради підозрюють у зловживанні службовими повноваженнями, що спричинило збитки на понад 60 млн грн.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фахівці встановили, що підозрювана діяла в інтересах приватних структур та несанкціоновано змінила інформацію в державному земельному реєстрі. Жінка незаконно зареєструвала право постійного користування земельними ділянками держави, площа яких становить 304 га, за одним із місцевих приватних підприємств.

Своїми діями зловмисниця спричинила збитків державі на понад 60 млн грн.

За інформацією ГУ Нацполіції у Кіровоградській області, наразі розслідування проводиться за ч.3 ст.365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та за ч.1,3 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України.

Посадовиці загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3-х років.