У Кропивницькому цього року спрямували понад 81 млн грн для учасників бойових дій та їхніх сімей

Перегляди: 528

У 2023 році на реалізацію Комплексної програми підтримки учасників АТО, ООС, бойових дій та членів їх сімей в бюджеті Кропивницької міської територіальної громади передбачили понад 81 мільйон гривень.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Кропивницькому відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Про надання соціальної підтримки ветеранам війни та членам їхніх родин у Кропивницькому інформувала директорка департаменту соціальної політики міської ради Юлія Вовк.

"Із 2014 року у нашому місті діє Комплексна програма підтримки учасників АТО, ООС, бойових дій у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та членів їх сімей. Як зазначила Юлія Вовк, лише у 2023 році на її реалізацію в бюджеті Кропивницької міської територіальної громади передбачено кошти у сумі понад 81 мільйон гривень", - йдеться у повідомленні міськради.

Як зазначила Юлія Вовк, нині у місті проживає 6504 ветеранів війни, з них: 4934 учасників бойових дій, 799 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 771 учасник війни, двоє постраждалих внаслідок Революції Гідності та 1627 членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисників та захисниць України.

Комплексна програма підтримки учасників АТО, ООС, бойових дій у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та членів їх сімей передбачає грошову допомогу — це різні суми, залежно від пільгових категорій містян. Фінансується також лікування та реабілітація в комунальних лікувальних закладах міста. Посилено в Кропивницькому розвивають такий напрям допомоги, як відновлення та збереження психічного здоров’я, попередження розвитку психічних та поведінкових розладів у військових.

Для дітей передбачили безоплатне харчування в навчальних закладах міста та 100% пільгу по оплаті за навчання в школах естетичного виховання і в комунальних закладах позашкільної освіти.

Компенсує міський бюджет і витрати ветеранів війни на проїзд, зокрема міжміським залізничним транспортом.

Серед пріоритетних завдань в подальшій роботі Юлія Вовк виділила запровадження проєкту “Адмінсервіс “Ветеран”, створення міської комунальної установи з підтримки ветеранів війни і створення окремого структурного підрозділу у департаменті, який займатиметься виключно питаннями ветеранів.