Колектив волонтерів у Кропивницькому сушить овочі для «швидких» страв на фронт (фоторепортаж)

Перегляди: 1409

Волонтери з мікрорайону Балашівка громадської організації «Годуємо Патріотів» продовжують виготовляти сухі борщі та супи для військових на передовій та вимушених переселенців з окупованих територій.

Детальніше про роботу волонтерської спільноти розповіла CBN координаторка «Годуємо Патріотів. Балашівка» Вікторія Вахнік.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

 «Ми розпочали працювати з березня 2022 року. Мені люди самі почали телефонувати та цікавитись, адже я з 2014 року займалась волонтерством. З початку повномасштабного вторгнення ми згуртувались, закупили завдяки благодійному збору шість потужних сушарок та почали робити заготовки для супів та борщів. Також, завдяки "Добромиру", ми отримали ще три сушарки.

Зазвичай ми сушимо овочі, які ми кладемо в сухі набори: картопля, цибуля, морква, часник, капуста, щавель та буряк. До супових наборів кладемо ще сіль та макарони. Окрім того, ми ще сушимо і яблука, м'яту, кабаки, робимо цукати та різні чайні набори.

На початку війни у нас була робоча команда з тридцяти людей, які чистили та шинкували продукти в неймовірних масштабах. Зараз нас десятеро. Протягом тижня члени спільноти сушать овочі, потім звозять мені, як координатору, насушені заготовки, і в суботу зранку ми веземо на фасування до громадської організації "Добромир". І так роблять й інші райони», - розповіла Вікторія Вахнік.

ГО «Добромир» - організація, яка включає у себе спільноту волонтерів з Кропивницького, зокрема і з Балашівки. Члени організації готують сухі борщові та супові набори, фасують і передають військовим та біженцям з окупованих територій.

За інформацією ГО «Добромир», у минулу суботу, 9 грудня, благодійники зафасували 1206 сухих наборів. Загалом, з початку повномасштабного вторгнення, спільнота зафасувала понад 154 тис. пакетів з сухими борщами та супами. Тобто, це більш ніж 1 млн порцій готових страв (один пакет розчиняють у чотирьох літрах води).

Фото: Марія Матюнькіна, CBN.