У Кропивницькому щомісяця злочинна група збувала алкоголь та цигарки на майже 5 млн грн (фото)

Перегляди: 457

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка щомісячно збувала сурогатний алкоголь та незаконно вироблені цигарки на майже 5 млн грн.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, у Кропивницькому збували незаконно вироблені цигарки та сурогатний алкоголь з підробленими акцизними марками або взагалі без них.

Зберігали товар в орендованих гаражних приміщеннях, власних автомобілях та за місцем проживання.

Під час проведення 11-ти одночасних санкціонованих обшуків, фахівці вилучили 60 тис. пачок цигарок загальною вартістю 4,2 млн грн, майже 600 л сурогатного алкоголю, а також національну та іноземну валюту в еквіваленті на понад мільйон гривень.

Щомісячний дохід підозрюваних від збуту сягав 5 млн гривень.

Наразі триває досудове розслідування за ч.3 ст.204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та за ч.3 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) КК України.

Прокуратура звернулася до суду із клопотанням щодо накладення арешту на вилучений товар. Також проводяться заходи задля встановлення усіх причетних до незаконної діяльності осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

[caption id="attachment_173393" align="alignnone" width="640"] Фото: Кіровоградська обласна прокуратура[/caption]