Підсумки перевірки обласної «екстренки»: недоукомплектованість бригад та додаткові нарахування керівництву

Перегляди: 738

Бригади КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обласної ради» недоукомплектовані фахівцями, це з'ясувалося під час перевірки роботи закладу. Є також інші зауваження до керівництва центру.

Про це повідомляє начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович у відеозверненні в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Фахівці робочої групи проаналізували ключові напрямки діяльності центру. Встановлено, що згідно із затвердженою генеральним директором центру структурою, 89 реально діючих бригад екстреної медичної допомоги не повною мірою укомплектовані персоналом. Зокрема, лікарів менше 37%, фельдшерів і водіїв - трохи більше 70%, що могло вплинути на якість надання медичної допомоги.

Також у фахівців викликала серйозні зауваження статистика недотримання бригадами протокольних вимог МОЗу щодо тривалості транспортування хворого до лікувального закладу. Матеріали перевірки згідно з рішенням робочої групи "Прозорість та підзвітність" передані до Управління стратегічних розслідувань в області, Департаменту стратегічних розслідувань національної поліції України», - розповів Андрій Райкович.

Також посадовець зазначив, що у членів робочої групи «Прозорість та підзвітність» є низка аргументованих питань з приводу правомірності додаткових нарахувань керівництву центра та законності укладання окремих трудових договорів.

Окрім того, департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОВА рекомендували підготувати матеріали на розгляд сесії облради щодо доцільності перебування на посаді гендиректора КП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обласної ради».