У Бобринецькій громаді фермер незаконно обробляв понад 200 гектар земель ПТУ

Перегляди: 3067

Суд визнав недійсним договір на обробіток сільськогосподарських земель професійно-технічного училища міста Бобринець вартістю 47 млн гривень.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Господарський суд Кіровоградської області визнав недійсним договір контрактації сільськогосподарської продукції, укладеного між ПТУ в місті Бобринець і місцевим фермерським господарством, та про повернення земельної ділянки площею 215 га.

Земельна ділянка перебувала у постійному користуванні навчального закладу з цільовим призначенням - навчальні та дослідницькі цілі. Прокурори встановили, а у ході судового розгляду це підтвердилося, що під укладенням договору контрактації сторони приховали класичну оренду. Земельну ділянку у понад 200 га фермер використовував для власної підприємницької діяльності.

Обвинувальні акти стосовно керівника ПТУ та фермерського господарства, який здійснював обробіток державних земель, наразі перебувають на розгляді суду.