У Кіровоградській облраді пропонують припинити повноваження депутатів ОПЗЖ

Перегляди: 677

У Кіровоградській облраді пропонують припинити повноваження обранців від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».

Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті Кіровоградської обласної ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Враховуючи рішення Верховного Суду України у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду України від 15.09.2022 р. (справа №П/857/8/22) та суспільний запит на очищення органів влади та місцевого самоврядування від представників політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» обласна рада вирішила:

Вважати призупиненими повноваження депутатів Кіровоградської обласної ради VIII скликання, які висувалися та були обрані за виборчими списками політичної партії «Опозиційна платформа - За життя», в частині реалізації ними прав та обов'язків, передбачених Законами України «Про статус депутатів місцевих рад» та про «Про місцеве самоврядування в Україні», - йдеться у проєкті рішення.

Як зазначається, рішення буде стосуватись всіх депутатів ОПЗЖ, окрім тих, які наразі перебувають на фронті.

Нагадаємо, позачергове засідання Кіровоградської облради відбудеться у п'ятницю, 15 грудня.

Як повідомляло CBN, на вісімнадцятій сесії Кіровоградської обласної ради п’ятеро колишніх депутатів ОПЗЖ організувалися у нову депутатську групу «Кіровоградщина». До неї увійшли:

– Андрій Тесленко;

– Михайло Литвиненко;

– Роман Гулий;

– Олександр Донець;

– Людмила Давиденко.