Чому не відбулась 19-та сесія облради: роз'яснення представників політичних фракцій

Перегляди: 1403

Сьогодні, 15 грудня, пленарне засідання сесії Кіровоградської обласної ради вдруге не відбулося через відсутність кворуму (зареєструвались 24 депутати).

Журналісти CBN запитали у представників депутатських фракцій Кіровоградської обласної ради про ймовірні причини бойкотування сесії депутатами.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зі слів представника депутатської фракції від політичної партії «За майбутнє» Олександра Горбунова, ймовірними причинами можуть бути небажання розглядати питання щодо поновлення на посаді очільника Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги та призупинення діяльності депутатів від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».

«Я думаю, що тут можуть бути декілька причин. Це небажання голосувати з тих чи інших причин за рішення суду щодо звільнення чи призначення Шульги, а також за питання, яке виникло в середу, - щодо припинення діяльності депутатів від Політичної партії ОПЗЖ. Це найосновніші, адже після дзвінків секретаріату в середу рада точно мала відбутись», - розповів Олександр Горбунов.

Також неявка могла бути пов'язана не лише з політичними причинами, але й з особистими. Представник депутатської фракції від політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» Сергій Гриценко запевнив - більшість депутатів фракції нині фізично не могли бути присутніми.

«Я вважаю, що це не пов'язано з обранням нового голови чи, вірніше, поновлення на посаді минулого голови. Причина зовсім в іншому. Чому не було депутатів я можу відповісти лише за фракцію "Радикальна партія Олега Ляшка" - у нас чотири депутати: один на фронті, другий за кордоном на лікуванні, ще один у Києві займається лікуванням свого родича. Ще один був присутній. Тому у нас депутати не з політичних причин не з'явились, а більше з особистих», - відповів Сергій Гриценко.

Представниця депутатської фракції «Пропозиція» Марина Смаглюк розповіла, що не змогла бути присутньою на сесії з особистих причин та не володіє інформацією щодо ймовірних причин однофракційників.

Окрім того, журналісти CBN намагались отримати коментар й від інших представників депутатських фракцій. Проте, не отримали відповіді від Сергія Коваленка від партії «Європейська солідарность», а також не змогли зв'язатись Ігорем Волковим від партії «Слуга Народу» та Олександром Чорноіваненком від партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина».

Редакція сайту CBN готова оприлюднити їхню позицію у випадку отримання такого запиту.

Своєю чергою, Кіровоградська обласна рада вважає, що таким чином депутати вже вдруге не виявили бажання розглядати питання поновлення на посаді попереднього очільника облради – Сергія Шульги, не забезпечивши свою присутність у сесійній залі.