Кропивницька міськрада ухвалила порядок позбавлення звання «Почесний громадянин міста»

Перегляди: 1027

Сьогодні, 19 листопада, депутати Кропивницької міської ради ухвалили порядок позбавлення звання «Почесний громадянин міста».

Про це стало відомо з онлайн-трансляції ХVІІІ засідання дев’ятої сесії Кропивницької міської ради восьмого скликання в YouTube.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Клопотання щодо позбавлення звання Почесного громадянина міста мають право вносити на розгляд Кропивницької міської ради депутатські фракції міської ради, трудові колективи підприємств, установ, організацій міста Кропивницького (незалежно від форм їх власності), громадські об’єднання, профспілки, творчі спілки», - йдеться у відповідному проєкті рішення на сайті Кропивницької міської ради.

Особу можуть позбавити звання у разі:

- якщо такій особі надали звання «Почесного громадянина міста» в період існування СРС та на неї поширюється дія Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»;

- якщо на таку особу поширюється дія Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії»;

- наявності обвинувального вироку суду, який набрав законної сили, про визнання такої особи винною у вчиненні тяжких, особливо тяжких злочинів або злочинів проти основ національної безпеки України.

Нині до переліку людей зі званням «Почесний громадянин міста» й досі входять радянські діячі, зокрема полководець Іван Конєв та генерал-полковник Олексій Жадов.

Детальніше з переліком можна ознайомитись за посиланням.