На ремонті дороги у Світловодську підрядник привласнив майже 3 млн грн

Перегляди: 1104

Дорогу по вулиці Городоцькій у Світловодську відремонтували неякісно, а майже 3 млн грн - привласнили.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Дорогу по вулиці Городоцькій (колишня Єгорова) у місті Світловодськ відремонтували неякісно, а бюджетні кошти у сумі майже 3 млн грн привласнили. Прокурори отримали висновки експертних досліджень", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, Кіровоградська ОДА та підприємство, очолюване підозрюваним, у 2017 році уклали договір капітального ремонту дорожнього покриття. Реконструйована дорога почала руйнуватись невдовзі по завершенню робіт.

Експертні дослідження засвідчили використання підрядником будівельних матеріалів у меншій кількості, ніж вказали у проектно-кошторисній документації. Зокрема суттєво зменшено товщину підсилення дорожньої подушки, а деякі роботи, передбачені проєктом, взагалі не виконали.

Завищення підрядником вартості виконаних робіт у звітній документації становить 3 млн гривень.

До суду уже скерували клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Керівнику товариства повідомили про підозру за фактом привласнення коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191КК України).