У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку загиблому на війні ексочільнику УМВС (фоторепортаж)

Перегляди: 2948

Сьогодні, 20 грудня, у Кропивницькому на будівлі Головного управління Національної поліції в області відкрили меморіальну дошку загиблому на війні з росією Анатолію Вітюку - колишньому начальнику Управління міністерства внутрішніх справ України Кіровоградщини.

Народився Анатолій Вітюк 7 липня 1966 року в місті Гайворон. Після закінчення загальноосвітньої школи №5 навчався в Гайворонському Сільському професійно-технічному училищі №35.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До армійської служби, яку проходив з 1984 по 1986 роки, працював слюсарем на заводі «Актан» у Гайвороні. Відслуживши, вступив до ЦНТУ, а згодом повернувся на колишнє місце роботи та працював на посаді інженера-інструктора.

У 1993 році, після переїзду до Кропивницького, розпочав працювати в органах внутрішніх справ. Був дільничим інспектором міліції у Кіровоградському райвідділі, відповідав за правопорядок у селах Володимирівці й Могутньому.

У 2009 очолив Кіровоградський районний відділ, а згодом обійняв посаду начальника Кіровського райвідділу міліції та став першим заступником начальника УМВС на Львівській залізниці.

Після Революції гідності Анатолія Івановича призначили керівником міліції Кіровоградщини. Був полковником, начальником обласного управління внутрішніх справ у 2014 – 2015 роках.

На початку літа 2014 року полковник виступив на сесії облради з розповіддю про свою поїздку на Донбас, де відрядженні в зону АТО міліціонери не мали достатнього матеріального забезпечення. Депутати відреагували на виступ Анатолія тим, що виділили з бюджету кілька мільйонів гривень на підтримку правоохоронців.

У 2015 році чоловік сам вступив за контрактом до лав Збройних сил України. Брав участь у боях під аеропортом у Донецьку, а з початку повномасштабного вторгнення також й на південному напрямку, зокрема звільняв Херсонщину. В травні 2022 року був поранений та отримав контузію, але після реабілітації повернувся на службу. Мав звання головного сержанта.

Воїн загинув 29 грудня 2022 року під Бахмутом внаслідок ворожого артилерійського обстрілу. Попрощались з військовим на Алеї Слави Рівнянського кладовища. У Анатолія залишились двоє синів.

Фото: Ігор філіпенко, CBN.