У Кропивницькому відбулося засідання 20-ї сесії обласної ради (фоторепортаж)

Перегляди: 1137

У Кропивницькому сьогодні, 21 грудня, відбулося пленарне засідання 20-ї сесії Кіровоградської обласної ради. Депутати розглянули 28 питань порядку денного.

Під час засідання депутати й депутатки ухвалили програму економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2024 рік.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також призначили директора Олександрійського педагогічного фахового коледжу імені Сухомлинського Анатолія Литвина та уклали з ним контракт строком на пʼять років із дати підписання.

Депутату Олександру Цапюку достроково припинили повноваження на підставі його власної заяви.

Затвердили обласну програму розвитку агропромислового комплексу Кіровоградської області на 2024-2028 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, складає понад 100 млн грн, з них 46,6 млн грн - кошти обласного бюджету.

Розглянули звільнення обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград» від нарахування та сплати до обласного бюджету частини чистого прибутку комунальних унітарних підприємств за результатами фінансово-господарської діяльності за звітні періоди 2023 року.

Затвердили обласну програму розвитку та підтримки комунальних закладів системи охорони здоровʼя, які перебувають в управлінні обласної ради, на 2024-2027 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, складає: майже 190 млн грн з обласного бюджету.

Ухвалили рішення щодо харчування учнів та студентів, які навчаються у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), професійно-технічної), фахової передвищої освіти, яке дасть можливість встановити вартість харчування, що здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

Визнали землі на території Заваллівської селищної ради Голованівського району «Бузький» та «Голубові кринички» такими, що належать до природно-заповідного фонду місцевого значення.

Також депутати ухвалили рішення щодо змін розміру зарплатні голові обласної ради Юрія Дрозда та першого заступника голови обласної ради Юрія Семенюка.

Окрім того, Кіровоградська облрада надала дозвіл на приватизацію службових квартир трьом акторам театру імені Кропивницького - Людмилі Швець, Олександру Притасевичу та Олександру Ярошенку.

До початку засідання сесії очільники обласної ради та обласної військової адміністрації вручили медаль «За працю і звитягу» робітнику комунального підприємства «Благо громади» Попельнастівської сільської ради Олександрійського району Сергію Грогулі та знак до звання «Заслужений працівник освіти України» – професору кафедри експлуатації та ремонту машин Центральноукраїнського національного технічного університету, доктору технічних наук Юрію Кулєшкову.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.