Воїни з Кіровоградщини загинули на війні з росією

Перегляди: 20563

На війні з росією загинули Дмитро Мацола з Помічнянської громади, Іван Білий з Новоархангельської громади та Олександр Чернов зі Світловодської.

Про загибель Дмитра Мацоли повідомив помічнянський міський голова Микола Антошик у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Народився Дмитро 21 травня 1999 року в Помічнянській громаді, мав звання старшого солдата.

Загинув воїн 16 грудня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Андріївка Донецької області.

Попрощаються з військовим 22 грудня об 11:45 на центральній площі міста. Поховають Дмитра на кладовищі в селі Помічна.

[caption id="attachment_174133" align="alignnone" width="640"] Дмитро Мацола[/caption]

Світловодська громада у Facebook повідомила про загибель Олександра Чернова.

Народився Олександр 29 червня 1997 року у місті Світловодськ. Навчався у Світловодській школі № 1, після 11-го класу вступив до професійно-технічного училища №5 на електрозварника.

Згодом вступив до ВСП «Фаховий коледж Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського» за спеціальністю технолог металопродукції. Додатково отримав фах інженера-технолога металоконструкції в Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського.

Працював на Світловодському заводі залізобетонних виробів, був майстром виробничого цеху. Згодом працював охоронцем у супермаркеті «Маркетотпт», а пізніше в охоронній службі на підприємстві «Королівський смак».

22 червня 2023 року Олександра призвали до лав Збройних Сил України, де служив гранатометником. Проходив військове навчання в Польщі. У листопаді 2023 року пройшов навчання на гранатометника у місті Київ.

Військовий загинув 6 грудня 2023 року внаслідок мінометного обстрілу в районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області. У чоловіка залишились батьки та молодша сестра.

Про дату та місце поховання повідомлять додатково.

[caption id="attachment_174134" align="aligncenter" width="240"] Олександр Чернов[/caption]

Окрім того, Новоархангельська громада провела в останню путь загиблого на війні з росією Івана Білого.

Про це повідомляє Новоархангельська громада у Facebook.

Народився Іван 10 травня 2000 року в селі Мартинівка у багатодітній родині. В дитинстві переїхав до Новоархангельська. Навчався в загальноосвітній школі №1, а після отримання неповної середньої освіти вступив до Торговицького професійно-технічного училища на тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва.

У 2018 Івана призвали на строкову службу, був прикордонником. У 2021 переїхав до Черкаської області, де проживав і працював на ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» водієм вантажівки.

У квітні 2022 року чоловік приєднався до лав ЗСУ, брав участь в боях на Донеччині.

Іван загинув 10 травня 2022 року, у свій день народження. Він був сином та братом.

Поховали воїна на кладовищі в районі приватного сільськогосподарського підприємства «Лан».

[gallery type="rectangular" td_select_gallery_slide="slide" ids="174138,174137,174136,174135"]