У Кропивницькому вперше провели Різдвяне богослужіння за новим календарем (фоторепортаж)

Перегляди: 1121

Сьогодні, 25 грудня, у Свято-Успенському кафедральному храмі вперше провели Різдвяне богослужіння за новоюліанським календарем.

«В цьому храмі віряни ПЦУ збираються зовсім недавно, адже з моменту переходу немає й пів року. Для нас це дуже знаково, бо сьогодні ми тут зібрались саме по новому календарю в новоюліанському стилі й хочемо почати з нової сторінки життя цього храму.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цьогоріч майже всі громади у Кіровоградській області Православної церкви України служать Різдво саме 25 грудня. Винятком є дві громади - Світловодську та у Світловодському районі, які поки що залишились на старому стилі. Ці громади доєднались до нас саме з російської церкви, тому зрозуміло, вони скористались можливістю, яку надає наша церква - користуватись тим календарем, яким хоче громада», - розповів CBN архієпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

Окрім того, архієпископ Кропивницький та Голованівський Марк наголошує - дискусія щодо відзначання церковних свят не має сіяти ворожнечу серед вірян.

Святкові богослужіння за новоюліанським стилем також проводились ще у п'ятьох храмах:

- Храм Святого апостола Андрія Первозваного – село Гірниче, вулиця 1-та Лінія;

- Храм Рівноапостольного князя Володимира – вулиця Арсенія Тарковського, 73/5 (біля міськгазу);

- Парафія Первоверховних апостолів Петра і Павла – вулиця Євгена Маланюка (біля Центру зайнятості);

- Парафія Святої Трійці – проспект Університетський, 2/5 (у приміщенні кропивницької обласної лікарні);

- Парафія Рівноапостольної княгині Ольги – вулиця Руслана Слободянюка, 205.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.