Двоє працівників Долинського лісгоспу незаконно спиляли понад тисячу дерев

Перегляди: 641

Двом працівникам Долинського лісгоспу, які незаконно спиляли понад тисячу дерев під виглядом санітарної чистки, повідомили про підозру.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронці встановили, що майстер лісу Кропивницького лісництва філії «Долинське лісове господарство» ДСГП «Ліси України» разом з лісничим філії організував незаконну вирубку та продаж деревини. Також до схеми залучили ще двох осіб, які не працювали у лісництві, але мали необхідну техніку.

Задля легалізації незаконної вирубки зловмисники підробляли товарно-транспортні накладні та вносили неправдиві дані до лісорубних квитків. Як зазначається, за пів року підозрювані спиляли понад тисячу дерев.

Трьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру за ч.5 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

 

[caption id="attachment_174573" align="alignnone" width="640"] Фото: Кіровоградська обласна прокуратура[/caption]