У Кропивницькому попрощались із загиблими військовими (фото)

Перегляди: 2479

Сьогодні, 26 грудня, у Кропивницькому містяни провели в останню путь старших солдатів Андрія Андрейченка та Дениса Таранкова, а також солдата Сергія Шевченка.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Андрій Андрейченко народився 11 квітня 1975 року в Орську Оренбурзької області рф. У 1987 році разом з родиною переїхав до Кропивницького. Навчався в загальноосвітній школі №25, після восьмого класу пішов працювати на взуттєву фабрику.

Пройшов військову строкову службу у Севастополі. Після армії працював на різних підприємствах міста.

У 2015 році Андрій приєднався до лав Збройних Сил України, із 2016 по 2019 роки служив за контрактом. Брав участь в АТО в Донецькій та Луганській областях, за що отримав відзнаку «За участь в антитерористичній операції». У 2020 році повернувся до міста та працював у меблевому салоні.

Від початку повномасштабного вторгнення росії боронив Україну. Андрій служив гранатометником стрілецького взводу.

Старший солдат загинув 18 травня 2022 року біля Тошківки Луганської області. У нього залишились син, дружина та брат.

[caption id="attachment_174590" align="alignnone" width="640"] Андрій Андрейченко. Фото: Кропивницька міська рада[/caption]

Денис Таранков народився 11 липня 1981 року в місті Первомайськ Миколаївської області. Закінчив Первомайську школу №15, а у 2003 році отримав диплом з відзнакою Центральноукраїнського державного педагогічного університету.

Впродовж 2003-2004 років проходив навчання у центрі спеціальної підготовки. Продовжував строкову службу в силах спеціальних операцій на посаді снайпера. Мав спеціалізацію снайпера, інструктора з рукопашного бою та звання кандидата в майстри спорту.

Після служби працював викладачем фізичної культури в Кібернетичному фаховому коледжі, тренував важкоатлетів та паверліфтер. У вільний час проводив заняття з самооборони для дітей і дорослих.

У 2022 році підписав контракт та повернувся до лав ССО. Служив на посаді оператора групи спеціального призначення.

Денис загинув 20 грудня 2023 року. У нього залишились мама, дружина, двоє синів та сестра.

[caption id="attachment_174584" align="alignnone" width="640"] Денис Таранков. Фото: Кропивницька міська рада[/caption]

Сергій Шевченко народився 10 травня 1983 року в Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №1, згодом пройшов строкову службу. Працював на заводі «Ельворті» та «Укрпошті».

У квітні 2023 року приєднався до лав Збройних Сил України, де служив на посаді водія механізованого взводу.

Воїн помер 12 грудня 2023 року на лікарняному ліжку від поранень, які отримав біля населеного пункту Синьківка Харківської області.

[caption id="attachment_174585" align="alignnone" width="640"] Сергій Шевченко. Фото: Кропивницька міська рада[/caption]

Поховали військових на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища.