У 2024 році на реабілітацію воїнів на Кіровоградщині запланували понад 1 млн грн

Перегляди: 736

На Кіровоградщині на послуги реабілітації військових у 2024 році в обласному бюджеті попередньо запланували понад мільйон гривень.

Про це повідомив заступник начальника Кіровоградської ОВА Сергій Шеремет під час брифінгу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Послуги з реабілітації передбачені у нас на рівні поки що одного мільйона гривень. Ця програма стартувала лише тільки в кінці поточного року. Ми будемо готові додавати сюди фінансовий ресурс. На жаль, маємо й такі видатки, як поховання учасників бойових дій. Також медикаментозне забезпечення в наших лікарняних закладах, які кореспондуються безпосередньо з військовими», - розповів Сергій Шеремет.

Посадовець зазначив, що кошти на медикаменти передбачені на лікування військових в обласній лікарні, в обласному клінічному госпіталі, в психіатричній лікарні, в кардіоцентрі, загалом понад 2,6 мільйона гривень. Також заплановані й інші видатки на лікування військових.

«Існують й інші напрямки, які ми забезпечуємо, знову ж, вони кореспондуються з військовими. Це і стоматологічна допомога – 1,5 мільйона гривень, й обстеження службовців на МРТ - більше мільйона гривень. Ну і зрозуміло, ми сконструювали також фінансовий ресурс у тих закладах охорони здоров'я, про які я говорив, щоб мати можливість у 2024 році надавати додаткові послуги», - зазначив Шеремет.

Як повідомляло CBN, майже 2 мрлд грн доходів обласного бюджету передбачається на 2024 рік.