На Кіровоградщині підрядник намагався за хабар у понад 200 тис. грн підкупити керівництво колонії

Перегляди: 3016

На Кіровоградщині викрили підрядника, який намагався підкупити керівництво місцевої колонії за хабар у понад 200 тис. грн.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Представнику фірми - підряднику оголосили підозру в наданні неправомірної вигоди службовій особі за процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури (ч.3 ст.369 КК України).

Слідчі встановили, що у листопаді 2023 року ця компанія виграла тендер на постачання твердого палива для колонії через держзакупівлі.

У результаті розслідування виявили, що під час постачання понад 500 тонн камʼяного вугілля для колонії, фірма не виконала умови договору, продавши частково неякісне вугілля та не поставивши частину товару (4 тонни) взагалі. У колонії відмовились приймати таку продукцію та сплачувати її вартість.

У відповідь представник компанії запропонував службовим особам колонії за неправомірну вигоду 215 тис. грн для владнання питань щодо якості та недостачі вугілля.

Клопотання про запобіжний захід для підозрюваного направили до суду.