З початку зими спільнота кропивницького училища виготовила близько сотні «буржуйок» для ЗСУ

Перегляди: 796

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Спільнота Центральноукраїнського вищого професійного училища імені Миколи Федоровського з початку зими виготовила близько сотні пічок-«буржуйок» для військових, які перебувають на фронті.

Про це CBN розповіла заступниця директора з навчально-виробничої роботи Валентина Богачук.

«Оскільки ми навчаємо зварювальників, у нас є можливість співпрацювати з волонтерами. Почали робити буржуйки під замовлення від окремих військових та частин місяць тому, з початку холодів», - розповіла Валентина Богачук.

Зі слів посадовиці, участь у виготовленні пічок приймають майстри та викладачі училища, іноді студенти. Роблять це виключно за власним бажанням в неробочий час. Матеріали для створення «буржуйок» також надають волонтери, зокрема балони тощо.

Окрім того, колектив ЦВПУ імені Миколи Федоровського також виготовляє та ремонтує автівки для ЗСУ. Як зазначила Валентина Богачук, завдяки тому, що училище готує кваліфікованих робітників, вони мають можливість допомагати захисникам тим, чим можуть.