На Кіровоградщині купили близько 15 тис. ялинок до свят

Перегляди: 617

Жителі Кіровоградщини купили близько 15 тисяч ялинок з лісництв до зимових свят.

Про це повідомляє Центральний лісовий офіс у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З початку грудня стартували новорічні ярмарки на Кіровоградщині, Вінниччині та Черкащині, загалом розгорнули 83 ярмарки. За цей час філії Центрального лісового офісу реалізували 37 250 сосон та ялин. Жителі Кіровоградщини купили 14 980 ялинок, на Черкащині реалізували 13 158 ялинок, на Вінниччині - 9 112.

Найбільший попит мали дерева висотою від 1 до 2 м. Середня вартість 1 дерева склала 161 грн. Загальна сума від продажів склала понад 6 млн грн. В асортименті лісівників були різні види сосен і ялин, зрубані і в горщиках.

Усі реалізовані ялинки були виростили на спеціальних плантаціях, або ж заготовили у ході виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями. Заготівля ялинок відбувалася відповідно до попиту. Загалом у філіях офісу налічується 598,8 га ялинкових плантацій, які щороку поновлюють сіянцями та саджанцями.

Як повідомляло CBN, жителів Кропивницького просять не викидати ялинки та сосни після зимових свят у сміттєві контейнери.