У Кропивницькому заклад позашкільної освіти переформатували у патріотичний (фото)

Перегляди: 1282

У Кропивницькому заклад позашкільної освіти «Центр науково-технічної творчості «Каскад» переформатували у комплексний заклад позашкільної освіти – Центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді «Інгульська Січ».

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначається, ініціювало переформатування Управління освіти Кропивницької міської ради. Наразі центр функціонує на базі Ліцею «Сокіл» і вже має 150 вихованців.

Діти займаються у гуртках історико-краєзнавчого, туристсько-спортивного, військово-прикладного та науково-технічного напрямів позашкільної освіти. Молодь має можливість у вільний від навчання час розвивати свої творчі та фізичні здібності, набувати нових знань та умінь, а також практичних навичок, які необхідні для життя в сучасних умовах війни.

Як зазначив директор Центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді «Інгульська Січ» Валерій Андрійченко, у школах міста функціонують гуртки національно-патріотичного виховання, де наразі займаються більше півтисячі дітей. Разом вони вже провели низку спільних військово-спортивних заходів для активізації національно-патріотичної діяльності.

«Інгульська Січ» - це патріотичний хаб з національно-патріотичної, інформаційно-методичної, організаційно-масової, навчально-виховної, військово-спортивної, оздоровчої, екскурсійної, краєзнавчої та туристичної діяльності з учнівською молоддю міста Кропивницького.

[caption id="attachment_175665" align="alignnone" width="640"] Фото: Кропивницька міська рада[/caption]