Виконавця ремонту в Світловодській лікарні підозрюють у привласненні понад 800 тис. грн

Перегляди: 3140

Виконавця ремонтних робіт у Світловодській центральній районній лікарні підозрюють у привласненні понад 800 тис. грн.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Керівника підрядного підприємства, яке виконувало у медзакладі ремонтні роботи бюджетним коштом, наразі підозрюють у привласненні близько мільйона гривень.

У 2020 році між Кіровоградською ОДА та директором товариства укладено договір на реконструкцію приймального відділення Світловодської центральної районної лікарні.

Бюджетні кошти підрядник присвоїв, а до офіційних документів вніс вартість робіт, які не виконав. У результаті заволодів 873 тис. гривень, спричинивши збитки державі. Триває слідство, під час якого буде надана правова оцінка діям посадових осіб замовника, які допустили зазначені порушення.

Прокурори Олександрійської окружної прокуратури повідомили про підозру керівнику товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).

Підозрюваному загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування - відділення поліції №1 (м.Світловодськ) Олександрійського районного відділу поліції Кіровоградської області.

[caption id="attachment_175738" align="alignnone" width="640"] Фото: Кіровоградська обласна прокуратура[/caption]