Двоє посадовців Кропивницької міськради постануть перед судом

Перегляди: 997

Начальник одного з управлінь Кропивницької міської ради та головний спеціаліст відділу постануть перед судом за корупційний злочин.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомляло CBN, у липні 2023 року правоохоронці викрили на вимаганні та отриманні хабаря службовця Кропивницької міської ради. За хабар 1800 доларів США підозрюваний обіцяв місцевому жителю «допомогу» у розв'язанні земельного питання – укладення договору оренди землі в межах Кропивницького.

Правоохоронці затримали підозрюваного на місці злочину, після отримання ним другої частини хабаря - 900 доларів США.

Як пізніше повідомляло CBN, протягом слідства правоохоронці зібрали достатньо даних для повідомлення про підозру у корупційному злочині також ще одному посадовцю Кропивницької міськради. Як зазначає Кіровоградська обласна прокуратура, ним виявився головний спеціаліст відділу.

Їх судитимуть за ч.3 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкцією статті підозрюваним загрожує від 5 до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

[caption id="attachment_175857" align="alignnone" width="640"] Фото: Кіровоградська обласна прокуратура[/caption]