У Кропивницькому близько половини захисних споруд не відповідають вимогам

Перегляди: 909

У Кропивницькому близько половини захисних споруд цивільного захисту (37 з 75-ти) не відповідають вимогам.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна державна адміністрація у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Стан захисних споруд цивільного захисту області обговорили в ОВА.

Як зазначається, у Заваллівській селищній раді - показник готовності споруд захисту становить 25% (із 8 - 6 не готові до використання); Олександрійській міській раді - 46 % (із 26 - 14 не готові); Кропивницькій міській раді - 51 % (із 75 ЗСЦЗ - 37 не готові); Гайворонській міській раді - 65 % (із 29 - 10 не готові); Вільшанській селищній раді - 63 % (із 11 - 4 не готові).

Громадам доручили виправити недоліки. Також відмітили 17 територіальних громад, в яких показник готовості захисних споруд цивільного захисту - 100%.

Це Побузька, Перегонівська, Великосеверинівська, Катеринівська, Первозванівська, Кетрисанівська, Компаніївська, Новоукраїнська, Піщанобрідська, Смолінська, Злинська, Марʼянівська, Новомиргородська, Пантаївська, Новопразька, Приютівська, Попельнастівська територіальні громади.

В області загалом 2128 обʼєктів укриття, із яких 652 - захисні споруди цивільного захисту та 1476 найпростіших укриттів.

Якщо ви виявили закрите укриття можна звернутися у чат-бот.