У Кропивницькому судитимуть злочинне угруповання, яке постачало наркотики в СІЗО

Перегляди: 533

До Кропивницького СІЗО налагодили схему постачання наркотиків: судитимуть членів злочинного угруповання на чолі з так званим «смотрящим».

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронці задокументували численні факти постачання наркотиків до слідчого ізолятора та збут їх серед утриманців. Кримінальному авторитету та трьом учасникам групи загрожує до 12 років ув’язнення.

До суду скерували обвинувальний акт за умисне встановлення та поширення злочинного впливу у Державній установі «Кропивницький слідчий ізолятор», а також незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту та передачі наркотичних засобів, вчинених організованою групою (ч.2 ст.255-1, ч.3 ст.307 КК України).

Канал постачання, зокрема метадону та канабісу, до місць несвободи налагодив так званий «смотрящий» за спецустановою. Останній наразі є підсудним у кількох кримінальних провадженнях, що слухаються у судах області.

До складу злочинної групи входили ще двоє арештантів, наближених до «смотрящего» та особа з волі, яка відповідала за придбання наркотиків та їх переправлення на територію СІЗО.

Наркотичні засоби формували у виді закладок та передавали до спецустанови поштовим зв’язком, маскуючи у засоби гігієни та продукти харчування.

Усіх учасників угруповання тримають під вартою.