На Кіровоградщині діють робочі групи з перевірки утримання об’єктів водопостачання

Перегляди: 1380

На Кіровоградщині діють робочі групи, які перевіряють відповідність нормам утримання об’єктів питного водопостачання.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу, що в громадах на території області сформовані та діють робочі групи з перевірки правил утримання об’єктів питного водопостачання та водовідведення відповідно до законодавства.

Неякісна або забруднена вода може спричинити низку інфекційних хвороб: черевний тиф, холеру, дизентерію, вірусний гепатит А, гельмінтози тощо.

До питання вибору джерел води слід підходити з обережністю. Особливу увагу звертати на воду з громадських та приватних колодязів, тому що не завжди джерельна, колодязна вода на практиці виявляється кришталево чистою.

Забруднити питну воду можуть весняні паводки, дощі, талий сніг, ґрунтові та стічні води й різні агрохімікати, які використовуються в сільському господарстві.

Однією із найбільш поширених причин забруднення води у колодязях та каптажах є недотримання їхніми власниками вимог при облаштуванні та утриманні колодязів.