У кропивницькому Музеї мистецтв влаштували день селфі (фоторепортаж)

Перегляди: 699

Сьогодні, 17 січня, в кропивницькому Музеї мистецтв вдев'яте влаштували акцію до Міжнародного дня музейних селфі.

«Музей мистецтв в цьому році вже вдев'яте проводить подібну акцію. Будь-хто може завітати до музею, переглянути експозиції всіх залів, обрати для себе найцікавіший експонат і креативно його подати за допомогою селфі, яке можна розмістити в соцмережах за хештегом #MuseumSelfie_ММ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Через певний час ми влаштуємо конкурс, і за його результатами переможець отримає брендовий подарунок від музею», - розповіла старша наукова співробітниця відділу Музею мистецтв картинної галереї Петра Осовського «Світ і Вітчизна» Тетяна Костенко.

Додатково Тетяна Костенко зазначила, що за дев'ять років кількість відвідувачів значно зросла. Це пов'язано з тим, що кожен рік все більше й більше людей дізнаються про акцію і в наступний раз приходять з друзями.

Міжнародний день музейного селфі - акція, яку в 2014 році започаткувала активістка Мар Діксон. Вона фотографувалася в музеях зі своєю донькою, а потім вирішила запропонувати долучитися до цієї акції й усіх інших.

Українські музеї приєднались до акції у 2015 році. Завдяки їй музеї популяризують свої надбання та залучають аудиторію через соцмережі.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.