Секретаря Світловодської міськради знову визнали винним у корупційному порушенні

Перегляди: 898

Секретарю Світловодської міської ради Віталію Тетяниченку не вдалось оскаржити вирок суду щодо свого корупційного порушення.

Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це вже другий суд у справі корупційного порушення. Згідно з постановою Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 24 листопада 2023 року Віталій Тетяниченко обіймав посаду секретаря Світловодської міськради з 2 грудня 2020 року. Проте, в період з призначення на посаду по 1 травня 2023 року він також і був керівником ТОВ «МДС ГРУП».

Віталій Тетяниченко в суді апеляційної інстанції вину не визнав та повідомив, що знав, що повинен був звільнитися з займаної посади керівника ТОВ «МДС ГРУП», а згодом подав заяву іншому засновнику товариства про звільнення.

Проте, у 2021 році виявилося, що необхідні зміни в реєстрі юридичних осіб не внесені, тобто він був зазначений директором товариства. Своєю чергою Віталій Тетяниченко зазначив, що намагався зв'язатись із засновником аби владнати справу, але не зміг. Також додав, що жодних функцій директора товариства він не виконував.

Однак у матеріалах справи зазначається, що у квітні 2023 року він зустрівся з тим самим засновником, аби змінити місце реєстрації товариства з Києва до Світловодська. Того ж місяця Віталій Тетяниченко подів заявку як директор ТОВ «МДС ГРУП» до реєстратора з метою зміни місця реєстрації товариства в місті Київ.

Йому присудили штраф 6 тис. 800 грн з конфіскацією отриманого доходу від діяльності на посаді ТОВ «МДС ГРУП» за період з 2 грудня 2020 року по 31 квітня 2023 року.

Віталій Тетяниченко намагався оскаржити вирок, проте 27 грудня 2023 року Кропивницький апеляційний суд не задовольнив клопотання, а рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області залишив без змін.

Як повідомляло CBN, Кропивницький апеляційний суд 22 червня 2022 року визнав Віталія Тетяниченка винним у правопорушенні, пов’язаним з корупцією. Згідно з інформацією Єдиного державного реєстру судових рішень, він порушив обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

У зв’язку з цим Національне агентство з питань запобігання корупції рекомендувало Світловодському міському голові Андрію Маліцькому ініціювати перед міською радою розгляд питання про дострокове припинення повноважень Віталія Тетяниченка.

Як пізніше повідомляло CBN, 25 жовтня 2022 року під час 35-ї сесії Світловодської міської ради депутати проголосували за дострокове припинення повноважень секретаря міськради Віталія Тетяниченка, проте сесію у жовтні так і не закрили - спочатку через аварійне вимкнення світла, згодом не зібрався кворум.