У бюджеті Кіровоградщини на 2024 рік передбачили 60 млн грн ветеранам та сімʼям військових

Перегляди: 613

На Кіровоградщині ветеранам та сімʼям військових в обласному бюджеті передбачили 60 млн грн.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна рада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначається, про стан виконання заходів програми станом на 1 січня 2024 року проінформувала обласна військова адміністрація.

На надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих учасників АТО/ООС, учасників-добровольців та пораненим учасникам АТО/ООС, учасникам-добровольцям в обласному бюджеті на 2024 рік передбачені видатки у розмірі 60 мільйонів гривень.

Матеріальну допомогу виділять сім’ям загиблих захисників та захисниць України на 23 мільйони 400 тисяч гривень та пораненим захисникам і захисницям України у розмірі 34 мільйони 860 тисяч гривень.

На забезпечення діяльності створеного в 2023 році комунального закладу «Обласний «Центр-Ветеран» з питань допомоги захисникам і захисницям України» витратили 1 мільйон 133,6 тисячі гривень, передбачених в обласному бюджеті на 2024 рік.

У межах заходів із надання стаціонарної медичної допомоги та проведення обстеження та лікування на базі медичних закладів учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, постраждалим учасникам Революції Гідності, яким встановлено статус відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам-добровольцям – у 2023 році були передбачені видатки у сумі 5 мільйонів 100 тисяч гривень.

За ці кошти придбали медикаменти на суму 2 мільйони 998,6 тисячі гривень, провели високовартісні обстеження у розмірі близько 2 мільйони 99,3 тисячі гривень.

Із передбачених на 2023 рік в обласному бюджеті на компенсацію за проведення зубопротезування відповідним категоріям громадян видатків у сумі 100 тисяч гривень виплатили 63 тисячі гривень.

Із затверджених депутатами обласної ради на 2023 рік видатків дітям загиблих учасників АТО/ООС виплатили одноразову щорічну матеріальну допомогу по 3 тисячі гривень на загальну суму майже 1 мільйон 900 тисяч гривень.

На відшкодування вартості наданих послуг із реабілітації особам з інвалідністю внаслідок війни та військовослужбовцям, звільненим із військової служби під час воєнного стану за станом здоров’я, в комунальному підприємстві «Знам’янська обласна бальнеологічна лікарня Кіровоградської обласної ради» з передбачених в обласному бюджеті видатків у розмірі 4 мільйони 400 тисяч гривень. У ІV кварталі 2023 року сума відшкодування склала 2 мільйони 402 тисячі гривень.