У Кропивницькому двом засудженим до довічного не змінили міру покарання

Перегляди: 1090

Прокурори апеляційного суду відстояли довічне позбавлення волі двом жителям Кропивницького.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокурори в апеляційному суді відстояли найбільш суворе покарання – довічне позбавлення волі двом жителям Кропивницького. Їх засудили за вчинення умисного убивства генерала податкової служби за попередньою змовою групою осіб (п.п.12,13 ч.2 ст.115 КК України).

Прокурори у серпні 2022 року домоглись максимального покарання для фігурантів - довічного ув’язнення. Їхні захисники не погодились з призначеним судом першої інстанції покаранням та подали апеляційну скаргу, в якій просили скасувати вирок.

Заслухавши доводи сторін, апеляційний суд підтримав позицію прокурора, залишив без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок щодо обох засуджених – без змін.

Як повідомляло CBN, 25 серпня 2022 року Кіровський районний суд засудив до довічного позбавлення волі двох осіб, які вбили генерала податкової служби Володимира Тесленка біля одного з розважальних закладів міста.

Подія сталася у травні 2014 року, поблизу одного із нічних розважальних закладів Кропивницького.

За інформацією слідства, конфлікт між 48-річним генералом та обвинуваченими виник у розважальному закладі, де останні хуліганили, – ображали словесно потерпілого, штовхали в груди та відкрито провокували конфлікт. Сутичка продовжилася на проїзній частині поблизу закладу. Засуджені, намагаючись вбити податківця, повалили його на землю та ногами і руками били по голові, допоки той не втратив свідомість. Потім нападники перетягли посадовця через бордюр до тротуару та втекли з місця події.

Володимира Тесленка доставили до лікарні, де від отриманих травм він помер.

Суд обох обвинувачуваних визнав винними у вчиненні умисного убивства та засудив до найвищої міри покарання – довічного позбавлення волі.

Обидва засуджені раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів.