У Кропивницькому підняли Олімпійський прапор (фоторепортаж)

Перегляди: 747

Сьогодні, 19 січня, у Кропивницькому відбулась урочиста церемонія «Свято Олімпійського прапора».

Захід пройшов у міському «Дендропарку». У програмі заходу урочисто підняли Олімпійський прапор, також влаштували спортивні конкурси на льоду, катання на ковзанах.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Захід присвячений до початку IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор, які пройдуть з 19 січня по 1 лютого в провінції Канвондо, Республіка Корея. Національна юнацька збірна представлена на змаганнях 44 спортсменами, які виступатимуть у 12 із 15 спортивних дисциплін програми ігор.

Підняття Олімпійського прапора відбулось у супроводі Олімпійського гімну України.

На урочистостях були присутні: начальник управління молоді та спорту Кіровоградської ОВА Андрій Щетина, голова відділення НОК України в Кіровоградські області Вадим Бебко, директор Кіровоградського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для Всіх» Дмитро Янчук та керівник обласного відділення олімпійської академії України Сергій Воропай.

Під час своєї промови Андрій Щетина наголосив на тому, що цього року до Юнацьких Олімпійських ігор росіян не допустили.

Андрій Щетина повідомив CBN, що, на жаль, спортсмени з Кіровоградщини не представлятимуть Україну на змаганнях.

Також під час заходу тренер зі спортивного скелелазіння Микола Побережець розповів CBN про плани свого вихованця Ярослава Ткача: він готується до Олімпійських ігор-2024 у Парижі, наразі опікується отриманням ліцензії на участь у змаганнях.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.