Учні Бобринецької спецшколи отримали подарунки у вдячність від волонтерів з Мукачева

Перегляди: 543

Вихованці Бобринецької спеціальної школи отримали подарунки від волонтерів з Мукачева - подяку за адаптивний одяг військовим, виготовлений освітянами закладу.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Волонтери разом зі студентами Мукачівського державного університету передали дітям Бобринецької спецшколи іграшки в якості подяки за адаптивний одяг пораненим військовим, який колись потрапив у Мукачівський шпиталь.

Благодійники, які опікуються пораненими бійцями в шпиталі Мукачева, дізнались про Руслану Прач - одну з кравчинь «Швейної роти» та працівницю Бобринецької спеціальної школи, яка разом з вихованцями виготовляє одяг для поранених бійців. Так, вони вирішили віддячити, тож прислали учням закладу пазли, дитячі настільні ігри, геометричні фігури на магнітах тощо.

Як повідомляла Кіровоградська обласна рада, у Бобринецькій спеціальній школі працює спільнота «Піксельні чарівниці», яка є частинкою всеукраїнської волонтерської ініціативи «Швейна рота». «Піксельними чарівницями» стали вчителі та вихованці Бобринецької спецшколи, які шиють для військових теплі речі, а для поранених – адаптивний одяг.

Адаптивний одяг відрізняється від звичайного тим, що має липучки, кнопки або зав’язки, завдяки яким медичний персонал може швидко одягти пораненого або швидко (та безболісно) зняти одяг перед медичними маніпуляціями.

[caption id="attachment_176586" align="alignnone" width="640"] Фото: Кіровоградська обласна рада[/caption]