Надлацька громада провела військового в останню путь (фото)

Перегляди: 1706

Сьогодні, 24 січня, Надлацька громада провела в останню путь військового Валерія Люлька.

Про це повідомляє Надлацька громада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Валерій народився 7 листопада 1967 року в місті Горішні Плавні Полтавської області. Здобувши восьмирічну освіту, вступив до професійного училища рідного міста, яке закінчив та отримав фах екскаваторника. Після того був призваний до лав радянської армії, службу проходив у Чехословаччині.

Після проходження строкової служби переїхав до міста Надлак, де одружився та створив сім'ю. Мав дружину, доньку та онука.

З початку війни на сході України Валерій добровольцем приєднався до лав ЗСУ. Служив в 57-й окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка, пройшов гарячі точки та був тяжко поранений під Дебальцеве.

У 2015 році чоловік повернувся додому та отримав медаль від Президента України за військову службу.

З початку повномасштабного вторгнення Валерій, попри інвалідність, приєднався до лав Надлацької територіальної оборони. Там прослужив два роки, після чого його перевели до Олександрії на посаду командира 6-го відділення зенітно-кулеметного взводу.

Помер старший сержант 21 січня 2024 року в лікарні міста Олександрії. Попрощались з Валерієм в селі Надлак.

[caption id="attachment_176986" align="alignnone" width="640"] Фото: Надлацька громада[/caption]