Підрядник, який привласнив 140 тис. грн на ремонті укриття, постане перед судом

Перегляди: 913

Підрядника, який 140 тис. грн на ремонті укриття навчального закладу для потреб переселенців, судитимуть на Кіровоградщині.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, у 2022 році відділ освіти, молоді та спорту Суботцівської сільської ради Кропивницького району та товариство з обмеженою відповідальністю уклали договір поточного ремонту укриття цивільного захисту та приміщення «Володимирівської філії Мошоринського ліцею» для внутрішньо переміщених осіб.

Підрядник знав, що ремонтні роботи в навчальному закладі не виконали в повному обсязі, проте підписав та скріпив печаткою товариства акти приймання виконаних робіт та вартості устаткування, в яких були неправдиві відомості.

Висновки експертизи довели, що дії підрядника спричинили місцевому відділу освіти 140 тис. грн збитків через завищення обсягів та вартості будівельних робіт.

Наразі підряднику загрожує покарання за ч.4 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та Службове підроблення).